Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Neringos savivaldybės stipendijos – septyniems kultūros ir meno kūrėjams

Neringos savivaldybės stipendijos kūrėjams

 

Septyniems kultūros ir meno kūrėjams paskirtos Neringos savivaldybės stipendijos, skirtos skatinti individualią kūrybinę veiklą, kurią sudaro sukurti, atlikti ar kitaip viešai Neringos bendruomenei pristatyti kūrybiniai darbai.

 

Iš viso indvividualiai stipendijai gauti sulaukta vienuolikos paraiškų, kurias vertino ekspertai, o vėliau Neringos savivaldybės Kultūros ir meno taryba. Atsižvelgdamas į šios tarybos rekomendacijas, stipendijas skyrė Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis savo potvarkiu.

 

Pirmą kartą skiriamą stipendiją iš viso gaus septyni kultūros ir meno kūrėjai, kurie savo kūrybinę veiklą yra numatę vykdyti ne kurortinio, poilsio ir turizmo sezono metu, t. y. laikotarpiu nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d. Trims asmenims stipendija, kurios dydis – 600 eurų, bus skiriama pusmetį, o kitiems – penkis mėnesius.

 

Mero Dariaus Jasaičio teigimu, Neringos savivaldybės taryba šias stipendijas įsteigė siekdama į Neringą pritraukti talentingų kūrėjus ir kultūros inovatorius: „Tapytojų rojumi ir stebuklu žeme dvidešimto amžiaus pradžioje tituluota Kuršių nerija ir vėl grįžta į kūrėjų akiratį, o prie to prisideda ir Neringos savivaldybės taryba įsteigdama premijas ir stipendijas, kurių jau turime ne vieną. Džiaugiamės Neringoje gimstančiais kūriniais bei tuo, kad į kūrybinius procesus vis dažniau įtraukiama ir vietos bendruomenė“.

 

Kultūros ir meno stipendija skirta: Denisui Nikitenkai (Metodinės medžiagos kultūriniams maršrutams sukūrimas ir praktiniai užsiėmimai), Dariui Mažintui (Fortepijoninės muzikos koncertų ciklo Preilos bibliotekoje parengimas ir atlikimas), Ulai Šimulynaitei (Kalendoriaus „Nerijono metai“, užduočių sąsiuvinio-turistinio maršruto „Nerijono takais“ ir Nerijono aksesuarų dizaino sukūrimas),  Lukui Tarvainiui („Identitetai: Kuršių nerijos skambesys“), Nijolei Kepenienei (Edukacijų ciklo „Legendas kuriame šiandien“ įgyvendinimas Neringos gimnazijoje), Jurgai Tumasonytei  (Grožinės literatūros tekstų, paremtų Neringos istorinėmis detalėmis, skirtų 6–11 metų vaikams, sukūrimas ir pristatymas), Yelyzavetai Kravtsovai („Tyla už atostogų sezono ribų“).

 

Gauti Neringos savivaldybės kultūros ir meno stipendijas turi teisę pilnamečiai kultūros ir meno kūrėjai: Lietuvos Respublikos piliečiai, gyvenantys, dirbantys ir (ar) kuriantys Neringoje, jeigu jų veiklos objektas yra kultūra, menas ir jų sklaida; Europos Sąjungos valstybių ar trečiųjų valstybių piliečiai, jeigu jų veiklos objektas yra menas ar kultūra bei jų sklaida ir jeigu jie tikslingai atvyksta kurti į Neringą ir yra pakviesti Lietuvoje registruotos kultūros organizacijos. Stipendijų mokėjimo trukmė – nuo vieno iki šešių mėnesių. Kvietimas ir vėl teikti paraiškas šioms individualioms stipendijoms gauti bus skelbiamas šių metų vasaros pabaigoje ar rudens pradžioje.  

 

Neringos savivaldybės informacija. 

 

Nuotr. autorius Andrius Kundrotas. 

PASIDALINKITE SAVO PATIRTIMI RENGINIUOSE

Žinodami Jūsų nuomonę ir lūkesčius galime planuoti dar patrauklesnius renginius Neringos gyventojams ir svečiams. 
 
Jūsų patirtis dalyvaujant renginiuose 

Dalyvauti apklausoje